Vontura

Ontwerpen en bouwen van webapplicaties

Wij ontwikkelen ook webapplicaties. Dit is een computerprogramma dat wordt uitgevoerd doormiddel van een interactieve website. Het programma kan via desktop, tablet of smartphone gebruikt worden. Een internetbrowser met een actieve internetverbinding is wel nodig. De gegevens van de webapplicatie worden online beveiligd opgeslagen, er wordt dus geen data meer lokaal opgeslagen. Je kunt dus ten alle tijden bij de gegevens en de bestanden.

De applicaties worden met de nieuwste beveiligingstechnieken beveiligd. Zo is iedere applicatie alleen te gebruiken nadat de gebruiker is ingelogd in het systeem. Tussen de gebruiker en de webapplicatie wordt een sessie gestart. Met deze sessie kan de gebruiker alleen dat gegevens zien die voor hem toepasselijk is. Verder voldoen de applicaties aan de AVG privacy wet, hierover hoef je je dus geen zorgen te maken!

Enkele voorbeelden van webapplicaties zijn Gmail, Hotmail en internet bankieren. De mogelijkheden zijn oneindig, hierdoor is er altijd een oplossing voor het probleem of een verbetering in het bedrijfsproces.

Hoe gaan wij te werk?

Voor een zo goed mogelijk eindresultaat voor het ontwerpen en ontwikkelen van een webapplicatie hanteren wij de volgende werkwijze.

Kennismakingsgesprek

1. Kennismakingsgesprek

Eerst gaan we een kopje koffie (of meerdere) drinken om te kijken wat het gewenste eindresultaat is. Het doel of doelen schrijven we uit om zoveel mogelijk duidelijkheid te creëren. Wij gebruiken al onze expertise en ervaring om tot een zo ideaal mogelijke oplossing te komen. Pas wanneer het doel echt duidelijk is gaan we verder naar stap 2.

Wireframes

2. Wireframes

Eerst worden er wireframes ontworpen, ofwel dit is de bouwtekening van de webapplicatie. In dit wireframe zie je in een overzicht welke verschillende onderdelen in de website aanwezig moeten  zijn en hoe je deze kunt gebruiken. Door het maken van wireframes worden fouten en onduidelijkheden in een vroeg stadium aangepakt. Na goedkeuring van de wireframes starten wij  het ontwerptraject en het ontwikkeltraject.

Ontwerp

3. Ontwerp

De wireframes worden in deze fase omgezet naar een gebruiksvriendelijk ontwerp dat de identiteit van je bedrijf en/of idee uitstraalt. Pagina voor pagina worden ontworpen. Tijdens het ontwerpproces leggen we het ontwerp meerdere keren aan je voor. Hierdoor houd jij de regie en kun je gemakkelijk bijsturen wanneer dat nodig is.

Ontwikkeling

4. Ontwikkeling

De programmaontwikkeling voor de webapplicatie pakken we in delen op en wordt ook per deel opgeleverd. Je kunt het onderdeel testen en direct bijsturen wanneer dat nodig is. Bij het ontwikkelen van de applicatie gebruiken we de nieuwste technieken. Hierbij heeft beveiliging een hoge prioriteit.

Oplevering

5. Oplevering

Na de ontwikkeling van de webapplicatie kun je deze direct in gebruik nemen. Wij staan uiteraard altijd paraat je te helpen bij vragen of bij fouten in het systeem.

Nazorg

6. Nazorg

Nadat het project is opgeleverd kun je het systeem verder uitbreiden. Als het kleine uitbreidingen zijn kan dit zonder dat we het hele wireframe en ontwerpproces opnieuw doorlopen. Wanneer het grote aanpassingen en/of toevoegingen zijn starten we het wireframe en ontwerpproces opnieuw.

Bedrijfsprocessen automatiseren of optimaliseren?

Wij bedenken en ontwikkelen jouw webapplicatie

Neem direct contact op